Hlavní obsah

Za obtěžování chlapců hrozí mladíkovi osm let vězení

Právo, Vladimír Klepáč

Až osm let za mřížemi hrozí dvaadvacetiletému Michalu Peřinovi z Břeclavi za údajné sexuální hrátky s malými chlapci, které měly v jednom případě skončit znásilněním. Případem se začal v pondělí zabývat brněnský krajský soud. Peřina odmítl vypovídat. Zatímco seděl v soudní síni se svěšenou hlavou, vypovídali před ním jeden za druhým chlapci, kterým měl sexuální hrátky nabízet.

Foto: Vladimír Klepáč, Právo

Dvaadvacetiletý Peřina přišel do soudní síně v doprovodu justiční stráže. Odmítl vypovídat.

Článek

Peřina vypovídal jen po svém zatčení. Částečně se přiznal jen k jednomu kontaktu s nezletilým chlapcem, osahávání a obtěžování dalších zhruba deseti popřel. Podle něj jej prý přátelé kdysi přistihli v choulostivé situaci s jiným kamarádem a od té doby mu začali nadávat do pedofilů.

Přiznal, že má na sociálních sítích mezi přáteli hodně chlapců školního věku. Důvod prý je ale pouze ten, že se mu s nimi dobře povídá. Vzrušují jej údajně dívky.

Státní zástupkyně Iveta Eichlerová ale vidí situaci zcela jinak. Zásadní částí obžaloby je bod, v němž popsala znásilnění teprve desetiletého chlapce. Peřina jej prý v roce 2003 zavlekl do sklepa jednoho z činžovních domů v Břeclavi. Tam na něm podle spisu vykonal anální styk.

Chlapce hledal na Facebooku

Se slzami v očích u soudu vypovídal i otec dalšího chlapce, jehož prý Peřina osahával a nabízel mu orální styk včetně svého použitého spodního prádla. „Naštěstí se nic horšího nestalo, protože pak začala syna hledat manželka. Kluk je už v pořádku,“ uvedl muž.

Žalobkyně zdůraznila, že Peřina hledal školáky na sociální síti Facebook. Většinou šlo o chlapce ve věku okolo deseti až jedenácti let. Některým nabízel orální uspokojení, jiným prý posílal fotky svého penisu.

Při setkáních je osahával na přirození a dával jim sexuální návrhy. Žaloba jej viní ze znásilnění, pohlavního zneužívání, ohrožování výchovy mládeže a navazování kontaktů s dítětem. Je ve vazbě. Zatím se neví, kdy padne verdikt.

Případ je podle kriminalistů důrazným varováním pro všechny rodiče, kteří se nezajímají o to, s kým si vlastně jejich děti na sociálních sítích dopisují. Pedagogové, psychologové a sociologové dlouhodobě upozorňují na to, že rodiče jsou spíše lhostejní.

Reklama

Výběr článků

Načítám