Hlavní obsah

Pálení dřeva skončilo požárem, důchodci utrpěli popáleniny

Právo, Petr Marek

Spalování dřeva na ohništi spojené zřejmě s opékáním uzenin se nevyplatilo dvojici seniorů z Mistřic na Uherskohradišťsku. Skončilo totiž požárem okolního travního porostu a jejich popálením. Ženu musel do nemocnice transportovat vrtulník letecké záchranné služby, muž byl k dalšímu ošetření převezen sanitou. Právu to v sobotu sdělil mluvčí zlínských hasičů Libor Netopil.

Foto: HZS Zlínského kraje

Pálení dřeva skončilo požárem.

Článek

Na místě požáru podle něj zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému.

„Důchodci se snažili požár sami uhasit ještě před jeho oznámením na naši tísňovou linku. Žena při hašení utrpěla popáleniny na dolních končetinách, ruce a hlavě a muž byl popálen na horní polovině těla,“ konstatoval mluvčí.

Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Uherské Hradiště se po oznámení události dostavila na místo v 12.02.

Foto: HZS Zlínského kraje

Pálení dřeva skončilo požárem.

„V době našeho příjezdu už travnatá plocha nehořela. Asistovali jsme záchranářům při ošetření ženy a jejím transportu do vrtulníku. Následně jsme ještě celou zasaženou plochu zkontrolovali, abychom vyloučili opětovné rozhoření,“ uvedl Netopil s tím, že přesné okolnosti  vzniku události budou nadále zjišťovat vyšetřovatelé.

„Vše ale nasvědčuje tomu, že ke vzniku požáru došlo z důvodu podcenění podmínek požární bezpečnosti v tomto teplém a dlouhodobě suchém období,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám