Hlavní obsah

Pomatený a ozbrojený muž chtěl skočit z okna. Zachránit ho musela zásahovka

Právo, kal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice
Aktualizováno

Muže, který vyhrožoval, že se zabije nožem, nebo skočí z okna, zachraňovala v úterý dopoledne jihočeská zásahovka. Muž se podle policie zamkl v domě v Kostelní ulici, ozbrojenci museli dveře vykopnout a muže záchranáři převezli na psychiatrii.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Dispečerka záchranné služby přijala na tísňové lince hovor, že muž vyhrožuje, že se zabije. Na místo proto vyslala lékaře. Ten si ale z místa vyžádal na pomoc policii. S mužem se snažili komunikovat, bylo to ale neúspěšné a hrozilo, že muž své výhrůžky splní a zabije se,” popsal celou událost policejní mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Mužovu pozornost podle něj musel na několik chvil zaměstnat přivolaný vyjednavač ze zásahové jednotky a jeho kolegové mezitím vnikli do bytu. „Zadržení muže ale nebylo vůbec jednoduché. Choval se jako šílený. Vysílačkou se nesly věty typu 'Vyvádí jako blázen' či 'vzpouzí se jako kůň',“ dodal Matzner.

Policisté pomateného muže zpacifikovali a lékař mu píchl uklidňující injekci. Převezen byl na psychiatrii do českobudějovické nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám