Hlavní obsah

Osobní auto na D1 téměř sešrotovaly kamióny, dva mrtví

Ostrava
Aktualizováno

Dva lidé zemřeli a dva se zranili při nehodě dvou kamiónů a jednoho osobního auta na dálnici D1 na Novojičínsku. Silnice je ve směru na Bohumín uzavřena. Auto se dostalo při nehodě mezi dvě nákladní a náraz ho téměř zničil.

Foto: www.dopravniinfo.cz

Nehoda na dálniční kameře

Článek

Nehoda se stala v úseku mezi Hladkými Životicemi a Mankovicemi kolem 13.00.

Podle dostupných informací nehoda souvisí s kolizí, která se na tomto úseku dálnice stala o něco dřív. Z nákladního vozu se vysypaly ocelové trubky, a policie proto svedla dopravu do jednoho pruhu. Auta místo nehody objížděla po krajnici. V této souvislosti se vytvořila více než kilometrová kolona.

Když ji okolo 13:00 dojel řidič jednoho z kamiónů, začal pravděpodobně prudce brzdit - na to reagoval řidič osobního vozu, který jel za ním. Další kamión už nestihl dobrzdit, do osobního auta narazil a to vzplálo.

Palát uvedl, že na místě zemřeli dva cestující z osobního vozu. Jeho řidič a řidič jednoho z kamiónů utrpěli zranění.

„Ke zraněným byl vyslán vrtulník letecké záchranné služby spolu s dvěma pozemními posádkami ze stanoviště ve Fulneku a Studénce,” uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Ladislav Lang. Oba zranění museli být převezeni na urgentní příjem do Fakultní nemocnice v Ostravě.

Foto: ZZS MSK

K zraněným musel být vyslán i vrtulník.

Ve směru na Ostravu zůstává dálnice neprůjezdná. Zatím není jasné, kdy bude provoz obnoven.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám