Hlavní obsah

Muž chtěl na zastávce v Ostravě znásilnit ženu. Útoku zanechal, když mu oběť řekla o nemoci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravští policisté vyšetřují pokus o znásilnění 44leté ženy na zastávce v městské části Hrabůvka. Neznámý muž tam ženu zatáhl do křoví a požadoval sex. Útoku zanechal, když mu žena řekla o své nemoci. Policie po pachateli pátrá a žádá o pomoc veřejnost.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý z útoku

Článek

Napadení se odehrálo minulou sobotu kolem osmé hodiny ráno na zastávce Dřevoprodej.

„Zatím neznámý muž přistoupil k ženě čekající na autobus a oběť násilím táhl do křoví. Žena volala o pomoc, bránila se, oba upadli na zem, muž se domáhal pohlavního styku. K tomu zřejmě nedošlo pro sdělení skutečnosti onemocnění ženy,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková. O jakou nemoc šlo, policie neřekla.

Podle policie následně oba nastoupili do autobusu číslo 39, ve kterém odjeli. Žena se se svým zážitkem svěřila příbuzným, kteří přivolali policisty. Poškozená utrpěla lehké poranění, psychickou újmu a škodu na kabelce.

Policie v pátek zveřejnila podobu podezřelého a požádala veřejnost o pomoc. „Muž a žena spolu před atakem cestovali tramvají číslo 1, načež muž ženu při přestupu na autobus následoval a posléze u zastávky také zaútočil. Proto informace k věci mohou poskytnout i případní cestující zmíněných spojů,“ konstatovala Holčáková.

Informace lze předat na lince 158. Muži hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám