Hlavní obsah

Dítě po domácím porodu zemřelo, matku obvinili z vraždy

Právo, Ivan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Obviněním z vraždy skončil plzeňský případ utajeného domácího porodu. Novorozená holčička, kterou našli policisté v neděli odloženou v prádelním koši v bytě matky, zemřela na následky zranění v nemocnici.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dvacetiletá žena porodila doma, v bytě ve čtvrti Doubravka. „Těhotenství před všemi tajila, a protože věděla, že dítě nechce, rozhodla se pro domácí porod,“ sdělila policejní mluvčí Martina Korandová.

Novorozenec byl dle lékařů klinicky donošený. „Matka mu ale chvíli po porodu způsobila rozsáhlá zranění a schovala ho do prádelního koše. Nechtěla, aby někdo věděl, že rodila,“ uvedla Korandová.

Plány jí překazili známí. „Když vešli do bytu a viděli, že žena krvácí, zavolali lékaře, protože měli obavy o její život a vůbec nevěděli, co se děje,“ podotkla Korandová. Přivolaným záchranářům napřed tvrdila, že nebyla těhotná, pak prohlašovala, že si novorozence odnesla porodní asistentka.

Až výjimečný trest

Přivolaní policisté ale krátce poté našli dítě přímo v bytě, schované v koši na prádlo. „Mělo závažná poranění hlavy a těla. Narozená holčička bohužel, i přes veškerou péči lékařů, ještě tu noc svým zraněním podlehla,“ doplnila.

Kriminalisté vyslechli svědky a zajistili stopy. „V pondělí ve večerních hodinách předali ženě usnesení o zahájení trestního stíhání ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy a podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněné do vazby,“ konstatovala Korandová.

Matka je zatím v policejní cele, hrozí jí 15 až 20 let za mřížemi nebo výjimečný trest.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám