Hlavní obsah

Muž měl napadnout v Liberci dvě ženy, jedna zemřela. Sám se oběsil

– Liberec • Aktualizováno
Právo, mip

V Liberci v pondělí ráno zemřela násilnou smrtí dvaašedesátiletá žena a jednačtyřicetiletá utrpěla zranění. Podezřelým z jejich napadení je dvaačtyřicetiletý druh mladší ženy, který spáchal sebevraždu.

BEZ KOMENTÁŘE: Kriminalisté na místě činu v LiberciVideo: Michael Polák, Právo

 
Článek

„Krátce před osmou hodinou ráno přijal operátor tísňové linky 158 oznámení 41leté ženy, kterou měl nožem ohrožovat a napadat její druh. Ženě se naštěstí podařilo z domu uniknout a přivolat pomoc. Sama skončila s četnými pohmožděninami na traumatologické ambulanci,“ popsala mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Po tomto oznámení vyjeli na místo policisté, vyslali sem i takzvané prvosledové hlídky, vybavené dlouhými střelnými zbraněmi. Hlídky našly před domem vážně zraněnou 62letou ženu, které již poskytovali pomoc zdravotníci.

Pokoušeli se oživit i podezřelého

„Naši lékaři ženu několik desítek minut resuscitovali, lékař ale nakonec konstatoval úmrtí," sdělil mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev. Uvnitř domu pak policisté našli oběšeného muže, s největší pravděpodobností útočníka. „I jeho zdravotníci naší další posádky resuscitovali, ale neúspěšně," doplnil Georgiev.

Foto: Michael Polák, Právo

Policie na místě činu v Liberci

Případ si převzali krajští kriminalisté a vyšetřují ho jako vraždu. Součástí vyšetřování bude i soudní pitva zemřelé ženy.

Policie na Jičínsku od nedělního rána vyšetřuje také trojnásobnou vraždu v Lázních Bělohrad. Muž pod vlivem drog tam měl zavraždit svou přítelkyni, její dítě a matku své partnerky. Obviněn zatím nebyl. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám