Hlavní obsah

Z tragédie, při které v Břeclavi zemřela chodkyně, obvinili opilého řidiče

Právo, miv
Břeclav

Ze dvou trestných činů se bude zpovídat šestatřicetiletý muž, který v dubnu při rychlé jízdě v ulicích Břeclavi vyletěl na chodník, kde usmrtil chodkyni. Policisté v těchto dnech uzavřeli vyšetřovací spis.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Tragickou nehodu nepřežila chodkyně, kterou zezadu srazila octavia s opilým řidičem.

Článek

„Nashromážděné důkazy nás vedly k tomu, že jsme vypracovali usnesení a zahájili trestní stíhání. To je vedeno proti šestatřicetiletému řidiči osobního vozidla Škoda Octavia, kterého viníme ze dvou trestných činů,“ uvedla mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová.

Osudnou noc 16. dubna vyletěla octavia s posádkou čtyř lidí v ulici města, kde je povolena padesátikilometrová rychlost, z vozovky a postupně demolovala sloup veřejného osvětlení, oplocení školy a rozvodnou skříň elektřiny a plynu. V důsledku nehody zhaslo veřejné osvětlení.

Hasiči a zdravotníci se proto nejprve věnovali posádce vozu, vzápětí ale zjistili, že opodál leží další člověk. Byla to žena, kterou auto při nekontrolovatelné jízdě srazilo a odhodilo. Pokusy o oživení byly marné. Výsledkem nehody tak byla čtyři zranění posádky auta a mrtvá chodkyně.

Řidič se teď bude za nehodu zodpovídat ze dvou trestných činů. „Jedná se o přečin usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky, neboť provedené odborné měření na alkohol po nehodě vykázalo hodnotu přesahující jedno promile,“ upřesnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám