Hlavní obsah

Řidiče obvinili kvůli smrtelné nehodě. Muž tvrdí, že se vše odehrálo jinak

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rožnov pod Radhoštěm

V souvislosti s tragickou autonehodou, k níž došlo loni 16. prosince v Rožnově pod Radhoštěm, stíhají policisté 30letého muže z Rožnovska. Právě on se svojí dodávkou podle nich zavinil čelní srážku, po níž zemřel 38letý řidič druhého vozu. V minulých dnech ho obvinili z trestného činu usmrcení z nedbalosti. Muž vinu odmítá, tvrdí, že policie popisuje nehodu jinak, než jak se odehrála.

Foto: HZS Zlínského kraje, .

Řidič modrého mercedesu utrpěl při čelní srážce zranění neslučitelná se životem. Na místě jim podlehl.

Článek

Policisté muže obvinili po půlročním vyšetřování. V případě uznání viny mu hrozí až šestileté vězení.

Smrtelná nehoda se stala loni 16. prosince na silnici I/58 u Pinduly v katastru Rožnova pod Radhoštěm. Čelně se tam střetl Mercedes Benz s Peugeotem Boxer. Při střetu na místě zemřel řidič mercedesu z Valašskomeziříčska.

„Řidič dodávky byl ve voze zaklíněn a bylo nutné jej vyprostit pomocí hydraulického zařízení. S těžkým zraněním byl letecky transportován do ostravské fakultní nemocnice,“ popsal událost mluvčí hasičů Pavel Řezníček.

Foto: HZS Zlínského kraje, .

Řidiče bílého peugeotu převezl do nemocnice s těžkými zraněními vrtulník

Posudek: Zničehonic v protisměru

S ohledem na postavení vozidel bezprostředně po dopravní nehodě, která byla po čelním střetu silně zdeformována a zaklíněna do sebe, a absenci přímých svědků nebyl podle policistů průběh nehody zcela jasný. Proto si přizvali znalce z oboru dopravy.

„Znalecký posudek nepotvrdil prvotní podezření policistů a výpověď řidiče Peugeotu Boxer, který při výslechu sdělil, že jel ve směru od Rožnova pod Radhoštěm na Frenštát pod Radhoštěm a řidič Mercedesu Benz při jízdě z opačného směru vjel znenadání do protisměru, kde se auta čelně střetla,“ vysvětlila policejní mluvčí Lenka Javorková.

Foto: HZS Zlínského kraje, .

Auta do sebe zůstala zaklíněna

Znalec došel naopak k závěru, že řidič peugeotu jel z opačného směru, než uvádí, tedy od Frenštátu pod Radhoštěm. „Při jízdě vjel znenadání do protisměru,“ uvádí znalec v posudku.

Řidič vinu odmítá. „Vypovídá, že jel z opačného směru, než v průběhu vyšetřování této závažné nehody zjistili a zadokumentovali kriminalisté,“ uvedla Javorková.

Policisté mají údajně i další důkazy, které hovoří proti řidiči peugeotu. Mají to být například výpovědi několika lidí.

Nešťastná nehoda v Rožnově nemusela skončit zdaleka tak tragicky, jak skončila. Policisté totiž při vyšetřování zjistili, že oba řidiči nebyli při jízdě připoutáni bezpečnostními pásy. Testy na alkohol i jiné návykové látky byly u obou mužů negativní.

Reklama

Výběr článků

Načítám