Hlavní obsah

Na Benešovsku hořelo 60hektarové pole. Vrtulník nepomáhal, měl práci na technoparty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U Bystřice na Benešovsku v neděli hořelo pole o rozloze zhruba 60 hektarů. Na místě zasahovaly desítky hasičů. Vyhlášen byl třetí poplachový stupeň, což je druhý nejvyšší. Krátce před půl třetí se hasičům podařilo požár definitivě uhasit. Jeden ze zasahujících hasičů se nadýchal zplodin, ošetřený byl na místě, uvedl mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel.

Foto: HZMSK

Na místě zasahovaly desítky hasičů (ilustrační snímek)

Článek

Předběžná škoda se odhaduje na 1,2 miliónu korun, příčina požáru zatím není známa. Hasiči na místo vyjížděli kolem poledne, jde o pole se vzrostlým obilím. Šíření ohně podporoval silný vítr, jednotky se proto snažily především zabránit dalšímu rozšíření směrem k obci.

Hasit pomáhalo i speciální letadlo z Jihočeského kraje. „Celkem provedlo devět shozů.” řekl Gabriel.

Hasiči k hašení používají i vrtulník z Prahy, ten ale ve stejnou dobu zasahoval u nelegální technoparty na Nymbursku. [celá zpráva]

Hasiči rozeznávají čtyři poplachové stupně. Nejzávažnější je čtvrtý, který bývá vyhlašován jen při mimořádných situacích.

Reklama

Výběr článků

Načítám