Hlavní obsah

Plyn ho nevzbudil, až hasiči

– Zlín
Právo, Petr Marek

Ani zápach unikajícího plynu nevzbudil uživatele jednoho z bytů v domě v Malenovicích, místní části Zlína. Podařilo se to až hasičům, kteří tam byli přivoláni. Vše se obešlo bez zranění i škody. Právu to v sobotu řekl mluvčí zlínských hasičů Libor Netopil.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto

Článek

Oznámení o úniku plynu v objektu bytového domu operátor hasičů přijal podle něj v 8:53 ráno. Na místo ihned vyrazila jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic.

„Na chodbách objektu byl cítit plyn, jehož koncentrace podle provedeného měření dosahovala deseti procent spodní meze výbušnosti. Prostory chodeb jsme odvětrali a spolu s pracovníkem pohotovostní služby plynárenské společnosti hledali zdroj úniku. Citlivější detekční přístroj, který použil pracovník plynáren, odhalil, že plyn uniká z jednoho z bytů v prvním nadzemním podlaží. Protože na bouchání nikdo nereagoval, otevřeli jsme byt pomocí planžety. V interiéru se nacházel uživatel, který tvrdil, že spal,“ uvedl Netopil s tím, že vzhledem ke zvýšeným koncentracím plynu hasiči byt okamžitě odvětrali.

„Následně jsme zjistili, že k úniku docházelo z jednoho špatně uzavřeného hořáku plynového sporáku,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám