Hlavní obsah

Policie pátrá po německém turistovi s Alzheimerovou chorobou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští policisté pátrají po třiaosmdesátiletém německém turistovi, který se od pátku pohřešuje. Dieter Mann byl naposledy viděn v kavárně Tramvaj na Václavském náměstí.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaný Dieter Mann

Článek

Z kavárny v pátek krátce před 18:00 odešel neznámo kam, dosud se nevrátil a nekontaktoval svou manželku ani hotel, v němž je ubytován. Dieter Mann má Alzheimerovu chorobu, užívá léky na srdce a ředění krve. Vzhledem k věku a zdravotnímu stavu může být v ohrožení života a zdraví, informovala v sobotu policejní mluvčí Andrea Zoulová.

„Muž je pasivní a uzavřené povahy, proto je málo pravděpodobné, že by požádal o pomoc okolí, i kdyby to jeho zdravotní stav vyžadoval," uvedla mluvčí.

Pohřešovaný muž je asi 165 centimetrů vysoký, má střední postavu, šedivé vlasy a v horní části hlavy pleš. Má šedé oči, nosí dioptrické brýle. Na pravém boku má jizvu po operaci slepého střeva.

Naposledy měl na sobě dlouhé kalhoty světlé barvy, bílou košili, modrou vestu bez rukávů a na hlavě světlý kšilt proti slunci. U sebe by měl mít průkaz totožnosti, průkazku zdravotní pojišťovny a kartu od hotelového pokoje.

Kriminalisté se obracejí na veřejnost se žádostí o pomoc a spolupráci. Jakoukoli informaci o pohybu či výskytu pohřešovaného cizince přijmou na tísňové lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám