Hlavní obsah

Svědek viděl z balkónu přepadení seniorky, za lupičem vyrazil naboso

Praha

Kilometr bos pronásledoval muž v Praze 4 lupiče, kterého viděl, jak seniorce uloupil kabelku. Přitom naváděl policisty, kteří pachatele vzápětí zadrželi. Ten se k činu přiznal.

BEZ KOMENTÁŘE: Převoz lupiče na služebnuVideo: Policie ČR

 
Článek

Sedmasedmdesátiletá seniorka ve středu ráno kráčela Jažlovickou ulicí, když k ní přiskočil neznámý muž a snažil se zmocnit její kabelky. Žena se statečně bránila, ale muž byl silnější, povalil ji na zem a tašku uloupil.

Celé přepadení však viděl svědek z balkónu, kde si dopřával ranní cigaretu. „Na nic nečekal, z bytu vyběhl, vytočil linku tísňového volání a začal lupiče zpovzdálí sledovat. Na základě informací, kde se pachatel pohybuje, mohla policejní hlídka za použití hrozby namířenou zbraní lupiče zadržet,“ popsal mluvčí policie Jan Daněk.

Zároveň vyzdvihl perfektní práci svědka, který za lupičem běžel asi kilometr zcela bos, a ještě stihl informovat policii.

Dvaapadesátiletý muž se k činu přiznal a vyšetřovatelé ho obvinili z loupeže, za kterou mu hrozí až deset let vězení. Soudce bude rozhodovat o jeho vzetí do vazby.

„Uloupená kabelka byla vrácena zpět poškozené. Žena musela po přepadení vyhledat lékařské ošetření, protože měla několik zranění,“ uzavřel Daněk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám