Hlavní obsah

Útočníci v Ostravě vzali metařům lopatu a smeták a zbili je

Právo, plk
Ostrava

Po útočnících, kteří v polovině června napadli dva pracovníky technických služeb, pátrají kriminalisté z Ostravy. Zranění obou mužů po útoku si vyžádala lékařské ošetření. V pondělí o tom informoval mluvčí policie Richard Palát.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Útok se stal 14. června v centru moravskoslezské metropole kolem 12. hodiny v ulici 28. října, v blízkosti restaurace Radegast a na Masarykově náměstí.

„Muži fyzicky napadli pracovníka služeb, který se dal před nimi na útěk. Agresory byl však pronásledován a na Masarykově náměstí dostižen v době, kdy se tam nacházel pracovník úklidu,“ popsal Palát.

Druhému zaměstnanci technických služeb vzali agresoři lopatu a smeták a těmi oba muže bili tak, že je musel ošetřit lékař.

Až tři roky vězení

Jednomu z pachatelů je asi 45 let, je střední výšky, svalnaté postavy, na obou horních částech paží má tetování, na sobě měl kraťasy a rozepnutou mikinu. Druhému útočníkovi je asi 35 let, je štíhlé postavy, střední výšky, oblečené měl kraťasy a triko bílé barvy s potiskem.

„Muži jsou podezřelí z výtržnictví a ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, za což jim hrozí trest odnětí svobody až na tři léta,“ uvedl Palát.

Policisté nyní žádají případné svědky, kteří by mohli podat jakoukoliv informaci k objasnění případu, aby kontaktovali kteroukoliv služebnu Policie ČR, bezplatnou telefonní linku 158 nebo vyšetřujícího policistu na služební telefonní lince 974 727 404.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám