Hlavní obsah

Požár bytu na Chodově zranil pět lidí, 40 obyvatel bylo evakuováno

Novinky, jap
Praha

Několik hasičských jednotek bojovalo ve středu večer s požárem bytu na pražském Chodově. Pět lidí skončilo v péči záchranářů, čtyřicet jich muselo být evakuováno.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár bytu na ChodověVideo: Novinky

 
Článek

Hořet začalo v bytě v 6. patře v Nechvílově ulici. Na místo okamžitě zamířili hasiči, záchranáři i policisté.

"Jednalo se o požár bytu v plném rozsahu. V době našeho příjezdu se na balkóně nacházela žena, kterou jsme zachránili po žebříku. Celkem jsme zachránili čtyři lidi, dalších 40 jich muselo být evakuováno," řekl Novinkám velitel zásahu Jaroslav Piesch.

Policisté uzavřeli okolí domu páskami. Záchranáři na místo vyslali zdravotnickou posádku, inspektora provozu i velkokapacitní speciál Atego. Do své péče si postupně převzali pět lidí. Nájemnici bytu zasaženého požárem převezli do nemocnice. Přivolaní odborníci z PetMedic se společně se sousedy postarali o psy patřící nájemnici vyhořelého bytu.

Do několika bytů se museli policisté a hasiči dostat násilím. Hasiči pak po uhašení požáru společně s policisty začali sčítat nájemníky, kteří budou potřebovat náhradní ubytování. Co bylo příčinou požáru, zjišťuje vyšetřovatel hasičů. Ten také bude muset vyčíslit škodu, kterou požár způsobil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám