Hlavní obsah

Děti, které v Plzni smrtelně zranil řidič, přecházely po přechodu

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Plzeňští policisté už mají jasno o průběhu dopravní nehody, při které minulý měsíc 23letý řidič poblíž centra města srazil a smrtelně zranil dva chlapce ve věku 7 a 12 let. Nehodu totiž zachytila jedna z městských kamer. Podle informací Práva je na záběrech patrné, že vozidlo do dětí narazilo v okamžiku, kdy přecházely přes přechod.

Foto: Právo

Vůz, jehož řidič smrtelně zranil dva chlapce v Plzni

Článek

K tragické události došlo v sobotu 17. června v podvečer na křižovatce u parkovacího domu Rychtářka směrem do Štruncových sadů, kde je fotbalový stadión. V té době tam byly semafory vypnuté.

Podle zjištění Práva šly děti po přechodu v klidu. Dokonce na ostrůvku chvíli čekaly a nechaly projet dvě auta. Pak pokračovaly v chůzi, přibližně uprostřed vozovky je pak další automobil smetl. Menšího chlapce odrazil před sebe, ten větší přelétl přes střechu.

Z kamerového záznamu je také zřejmé, že vozidlo, které děti srazilo, se pohybuje rychleji než oba automobily, které předtím nechaly děti projet. „Čekáme na znalecké posudky. Zatím nikdo nebyl obviněn,“ uvedla policejní mluvčí Hana Štefflová.

Sám řidič vypověděl, že si dětí všiml na poslední chvíli. Po nehodě se zhroutil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám