Hlavní obsah

Mladík ujížděl strážníkům, po bouračce ještě utíkal po svých

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Řidičské umění i fyzičku museli prokázat brněnští strážníci při honičce s neukázněným řidičem v noci na pátek. Muž upoutal pozornost strážníků, protože stál se svým vozem v zákazu zastavení. Následně se jim snažil ujet, ale po dramatické honičce naboural. Pokusil se pak ještě dál utéct po svých, ale ani to mu nevyšlo.

BEZ KOMENTÁŘE: Honička ulicemi BrnaVideo: MP Brno

 
Článek

Šestadvacetiletého muže chtěla hlídka zkontrolovat v Jilemnického ulici. Jenže ten se rozhodl ujet.

„Hlídka se zapnutými majáky auto pronásledovala a z Husovic se postupně přes Dukelskou třídu a Tomkovo náměstí, kde projel křižovatkou na červenou, dostala postupně až do židenické Svatoplukovy ulice, odkud řidič pokračoval směrem do Komárova. Tam však nezvládl odbočovací manévr do Hodonínské ulice, kam chtěl vjet zákazem vjezdu, a naboural do výměníkové stanice,“ popsal mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Ani po havárii to mladý muž nemínil vzdát a začal utíkat.

„Běžeckému tempu hlídky ale nestačil. Strážníci ho tak zastavili s použitím síly, zaklekli ho k zemi a spoutali. Důvod ujíždění zjistili za okamžik při ověřování osobních údajů. Mladý muž měl zakázané řízení, a navíc byl celostátně hledaný policií. Její hlídce ho tedy předali pro podezření z trestného činu,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám