Hlavní obsah

Na děti na Jindřichohradecku spadl strom, pět zraněných

– Jindřichův Hradec • Aktualizováno
Právo, Novinky, ok, kal

Strom spadl ve čtvrtek dopoledne na pět dětí na Jindřichohradecku, jedno z nich utrpělo těžké zranění, čtyři mají lehká zranění. Na místě zasahoval také vrtulník.

Foto: ZZS Středočeského kraje

Ilustrační foto

Článek

Neštěstí se stalo v katastru obce Český Rudolec při vycházce dětí z mateřské školky. „Na děti, jež se vracely z vycházky zpět do školky, spadl z dosud nezjištěných příčin vzrostlý strom. Ten zasáhl celkem pět dětí a následně se skácel na vozovku,“ uvedla mluvčí policie Hana Millerová.

„Jedno z dětí utrpělo těžké poranění hlavy a bylo vrtulníkem převezeno do nemocnice v Českých Budějovicích. Další čtyři, které utrpěly lehčí zranění, sanitky převezly do okolních nemocnic,“ řekl Novinkám ředitel záchranné služby Marek Slabý.

Podle mluvčí hasičů Venduly Matějů tam nezasahovala žádná profesionální jednotka, jen jedna dobrovolná.

Co se přesně stalo a zda na pád stromu mělo vliv počasí, zatím není jasné. Policisté podle Millerové případ vyšetřují pro podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. „S ohledem na věk poškozených, na jejich rodinné příslušníky i na citlivost případu samotného nebude policie bližší informace k této tragické události poskytovat,“ shrnula mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám