Hlavní obsah

Za výhrůžku bombou musel zaplatit milión, ale nepoučil se. Pro legraci volal znova

– Praha
Novinky, kčt

Třiadvacetiletý muž ve čtvrtek před čtvrtou hodinou ráno oznámil uložení bomby v budově na pražském Chodově. Opilý mladík rozšířil poplašnou zprávu proto, aby si udělal legraci ze svého kamaráda, který na tamním parkovišti parkuje vůz. Za žert ale může strávit až dva roky ve vězení. Před dvěma lety se přitom dopustil podobného činu, následně musel poškozeným uhradit téměř milión korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Záznam z tísňové linkyVideo: Policie ČR

 
Článek

„Operátoři tísňové linky přijali v brzkých ranních hodinách nahlášení bomby v administrativní budově na Chodově poblíž ulice Šustova, nedaleko obchodního centra,“ informoval policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Na místo přijelo 11 vozidel s třiceti policisty a také psovod se psem určeným k vyhledávání výbušnin. Příslušníci pražské cizinecké policie po dvaceti minutách od oznámení vypátrali muže, který z veřejného telefonního automatu falešnou informaci rozšířil.

Kvůli zbytečnému výjezdu policistů, evakuaci nákupního centra a navíc šíření poplašné zprávy může být potrestán až dvěma lety odnětí svobody. Finanční kompenzaci mohou po mladíkovi požadovat jak policisté, tak i poškozené soukromé subjekty.

„Mladík se činu dopustil pod vlivem alkoholu, dechová zkouška u něj prokázala bezmála 1,5 promile alkoholu,“ dodal Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám