Hlavní obsah

Bezdomovec v Jablonci znásilnil a málem zabil ženu. Případ míří k soudu

– Jablonec nad Nisou
Právo, mip

Ze znásilnění a pokusu o vraždu se bude před soudem zpovídat čtyřiapadesátiletý muž z Jablonce nad Nisou, který žil do svého zatčení jako bezdomovec. Vloni na konci září poblíž jablonecké prodejny Penny Market znásilnil o 14 let mladší ženu. Po činu se ji pokusil zabít, vraždu nedokonal jen díky tomu, že ho vyrušil náhodný chodec. Na agresora byla v těchto dnech podána obžaloba. Informovala o tom TV Prima.

Státní zástupce obžaloval muže kvůli znásilněníVideo: Prima FTV

 
Článek

Žena, která byla obětí, patřila také do okruhu lidí bez domova. S útočníkem se však podle policie neznala.

„Hledala volný pokoj a při tom se právě seznámila s neznámým mužem, se kterým se odebrala do jedné z místních restaurací, kde oba popíjeli alkohol. Poté oba odjeli k prodejně Penny Market, kde v pití alkoholu pokračovali,“ popsala policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Když se začalo stmívat, muž ženu fyzicky napadl a znásilnil ji. Když dosáhl svého, začal ženě vyhrožovat, že ji zabije. „Nešlo ale pouze o výhrůžky, ženu se skutečně pokusil na místě usmrtit. To se mu naštěstí nepodařilo, a to díky náhodnému chodci, kterým byl vyrušen,“ uvedla mluvčí.

Až 20 let vězení

Zraněná žena se pak obrátila na kolemjdoucí, kteří zavolali na policii. Sama pak skončila v péči jablonecké nemocnice.

Pachatele dopadli policisté během několika hodin po útoku. Od oběti získali popis a muže pak zadrželi v ulici Ivana Olbrachta nedaleko obchodu, u něhož k útoku došlo.

Muž od té doby sedí ve vazbě. Z obviněného se však nyní stal obžalovaný. „Byla podána obžaloba na 54letého muže pro spáchání pokusu zločinu vraždy a zločinu znásilnění. Obžalovaný je ohrožen trestem v rozpětí od 15 do 20 let odnětí svobody,“ uvedl pro TV Prima státní zástupce Radim Kadlček.

Hlavní líčení u Krajského soudu v Liberci by mělo začít nejpozději v září.

Reklama

Výběr článků

Načítám