Hlavní obsah

Černý pasažér měl v batohu marihuanu. Když utíkal revizorům, chytili ho policisté

– Plzeň
Právo, zaš

Jízda na černo se v pondělí odpoledne nevyplatila 24letému Plzeňanovi. Nadějný úprk revizorům mu totiž překazili policisté v civilu, kteří ho pohotově zpacifikovali. Navíc zjistili, že mladík měl v batohu třicet gramů marihuany, což už je poměrně velké množství.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Podle policejní mluvčí Hany Štefflové muž cestoval tramvají číslo jedna. Nejprve se zdálo, že bude s revizory ochotně spolupracovat. „Na zastávce Anglické nábřeží s nimi podle pokynů vystoupil. Pak se ale dal znenadání na útěk,“ uvedla Štefflová.

Všeho si všimla policejní hlídka v civilním oděvu, která začala černého pasažéra okamžitě pronásledovat. Policisté nakonec muže dohnali u jednoho z domů ve Fügnerově ulici.

„Zde se nepoctivý cestující zastavil u jedné z garáží a z tašky, kterou nesl přes rameno, začal jako smyslů zbavený vyhazovat její obsah. V okamžiku, kdy se policisté prokázali služebními průkazy jako strážci zákona, začal muž opět utíkat,“ doplnila Štefflová.

Po pár metrech byl ale znovu dopaden. S pouty na rukou pak putoval na policejní stanici, kde měl co vysvětlovat. V batohu totiž převážel třicet gramů marihuany a digitální váhu. V případě prokázání viny teď mladíkovi nehrozí jen pokuta, ale až roční pobyt za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám