Hlavní obsah

Spolujezdci se rozutekli od nehody, řidič v autě zemřel

Právo, zaš
Spálené Poříčí

Jeden lidský život si vyžádala tragická dopravní nehoda, ke které došlo v noci na sobotu na jižním Plzeňsku. Zatímco šofér vozu za volantem osobního vozu zemřel, zbytek posádky se rozutekl po okolí. Přesné okolnosti nehody, nad kterou panuje mnoho otazníků, nyní zjišťují kriminalisté.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

K nehodě došlo krátce po půlnoci nedaleko Spáleného Poříčí. Zatím vše napovídá tomu, že řidič nezvládl řízení, s vozem vyjel mimo komunikaci, kde havaroval. Podle policistů ve voze cestovali čtyři cizinci, některé zdroje ale hovořily dokonce o pěti lidech.

„Na tísňovou linku volal muž s tím, že má vážný úraz dolní končetiny. Ihned jsme mu vyrazili na pomoc,“ řekl Právu mluvčí krajské záchranky Martin Brejcha. Ještě před tím, než k němu záchranáři dojeli, ale objevili havarované auto s šoférem. „Ten už byl ale mrtev,“ doplnil Brejcha. Další dva členy posádky, kteří šli přivolat pomoc, mezitím objevila policejní hlídka.

Celkem tři zranění cizinci byli převezeni do nemocnice v Plzni. Policisté zatím nezveřejnili jejich národnost, jasno není ani v totožnosti šoféra. „K dalšímu šetření byl přizván i soudní znalec z oboru doprava,“ uvedla mluvčí policie Dana Ladmanová. Zda hrál při nehodě roli alkohol, zatím strážci zákona rovněž nesdělili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám