Hlavní obsah

Policie pročesává lesy na Zlínsku a hledá lupiče ze Slovenska. Mohou být ozbrojení

Právo, Novinky, jr, ivi, alf
Zlín
Aktualizováno

Desítky policistů, psovodi a policejní vrtulníky už od pondělního dopoledne pročesávají okolí Slavičína na Zlínsku. Pátrají po lupičích ze Slovenska, kteří v obci Horné Srnie vyloupili poštovní vůz. Policie varovala, že muži mohou být ozbrojení. V deset hodin večer pachatelé stále unikali.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie pátrá po lupičích ze SlovenskaVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

„Muži jsou zřejmě v tmavém oblečení, jednomu z nich je přibližně kolem 50 let. Sebou mají vaky nebo pytle,“ řekla mluvčí zlínského krajského policejního ředitelství Monika Kozumplíková.

Doplnila, že policisté pátrají i po motorových vozidlech. „Hledáme čtyřkolku a motocykl, mohly by být odstaveny někde poblíž státní hranice,“ doplnila.

Mluvčí krajské policie v Trenčíně Pavol Kudlička Novinkám potvrdil, že k loupeži došlo v slovenské příhraniční obci Horné Srnie. Odtamtud podle českých policistů zamířili za hranice směrem k obci Rokytnice.

Tam po nich pátrá česká policie. „Došlo i ke kontaktu jednoho policisty s pravděpodobnými pachateli, ti ale nereagovali na výzvu k zastavení ani na varovný výstřel,“ sdělila Kozumplíková. Muži podle ní utekli do lesa.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Pátrání po lupičích ze Slovenska na Zlínsku. Některé cesty policie uzavřela

Lesy kolem Rokytnice se vydalo pročesávat 120 policistů ze Zlínského, Jihomoravského a Moravskoslezského kraje. Policie uzavřela prostor mezi Šanovem, Kochavcem a slovenskou obcí Horná Súča.

Varovala také starosty okolních obcí. „Varovali jsme lidi, ať neopouštějí zabydlené části obce a nechodí do lesa nebo na pole," řekl ČTK starosta Rokytnice Antonín Goňa, který zprávu vyhlásil obecním rozhlasem.

V deset hodin večer pachatelé stále unikali. Policisté však byli připraveni pátrat dál i v noci.

Ukradli údajně 34 tisíc eur

Mluvčí Slovenské pošty Martina Macková Novinkám řekla, že na Slovensku došlo k vyloupení poštovního vozidla. Jakou částku si lupiči odnesli, nechtěla upřesnit. Podle ČTK to bylo 34 tisíc eur (asi 890 tisíc korun).

„Vyšetřovatelé Krajského ředitelství policie v Trenčíně zahájili trestní stíhání ve věci zločinu loupeže spáchaného formou spolupachatelství. V případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na 10 až 15 let,“ řekl trenčínský policejní mluvčí Kudlička.

V souvislosti s pátráním se objevily i informace o nasazení armády, to Kozumplíková nepotvrdila. Uvedla však, že v terénu jsou policisté v autech, na koních, se psy, postupují v terénu v rojnicích a pomáhá i policejní vrtulník. Doplnila, že na cestách probíhají i kontroly aut a autobusů.

Reklama

Výběr článků

Načítám