Hlavní obsah

Starosta z Tachovska praštil na pouti opilce. Vyskakoval, tak dostal ránu, hájí se

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tachov

Starosta Zadního Chodova na Tachovsku Jiří Šmejkal (38) má problém. Policisté ho vyšetřují kvůli nedělnímu konfliktu s o rok starším mužem, kterého během pouťové slavnosti praštil. Starosta to nepopírá. Hájí se tím, že se jen bránil opilci, který ho napadl.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Byl nalitej jak taška. Vyskakoval, tak dostal ránu. Prostě jsem ho praštil,“ řekl Právu starosta. Blíže se k tomu nechtěl vyjadřovat. „Napadl mě, dostal a teď se cítí ublíženej. Evidentně mi chce zavařit. Hned volal záchranku a policii. Akorát z toho dělá senzaci, že starosta mlátí občany,“ reagoval dále Šmejkal.

Vyhnul se i odpovědi na otázku, co bylo předmětem jejich sporu. „Nemyslím si, že je to zase tak důležitá informace, že nějaký vožrala někoho napadl a ten se bránil,“ uzavřel starosta.

Mluvčí tachovské policie Dagmar Jiroušková potvrdila, že policie incident šetří. „Nejprve došlo mezi oběma muži ve věku 38 a 39 let ke slovní rozepři. Poté mladší z nich udeřil toho staršího a způsobil mu zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření,“ upřesnila Jiroušková.

Jak dodala, policisté v případu zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. „U obou mužů jsme na místě provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, u poškozeného ukázal přístroj 2,37 promile, u druhého muže byla zkouška negativní,“ uzavřela Jiroušková.

Reklama

Výběr článků

Načítám