Hlavní obsah

Vedoucí cyklistického oddílu je ve vazbě kvůli údajnému sexu s dětmi

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karvinsko

Další případ sexuálního zneužívání dospívajících dětí vyšetřuje policie v Moravskoslezském kraji. Tentokrát obvinila devětašedesátiletého šéfa bohumínského cyklistického oddílu. Čeho přesně se dopustil, policie tají, podle informací Práva jde ale o trestnou činnost sexuálního charakteru ve vztahu k mladistvým.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V krátké době je to v regionu už třetí podobný případ – v březnu policie ze zneužívání dětí obvinila bývalého šéfa novojičínského Střediska volného času. Před časem podobný případ řešila i policie v Hlučíně, kde byl ze zneužívání svěřenců obviněn a následně i odsouzen trenér fotbalového klubu.

Nejnovější případ nechce policie nijak komentovat. „Obviněný se v současné době nachází ve vazbě. Žádné další informace nebudeme v této fázi poskytovat,“ uvedla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Není jediný

Podobný skandál aktuálně řeší v Novém Jičíně, kde policie obvinila šéfa Střediska volného času z pohlavního zneužívání několika svěřenců. Muž skončil ve vazební věznici letos v březnu a vyšetřování i nadále pokračuje.

„Obviněný byl mezitím na základě rozhodnutí státního zastupitelství propuštěn z vazby a je vyšetřován na svobodě, protože pominuly tzv. koluzní důvody, pro které byl ve vazbě držen,“ uvedl mluvčí novojičínské policie Petr Směták k případu, který v březnu šokoval novojičínskou veřejnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám