Hlavní obsah

Řidič srazil na Přerovsku dvojici chodců, mladík zemřel

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Tragicky skončil ve čtvrtek v noci střet osobního auta a dvojice chodců přecházejících spolu s dalšími lidmi silnici na Olomoucké ulici v Hranicích na Přerovsku. Jeden mladík srážku nepřežil, dívka byla zraněna. Právo o tom v pátek informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se podle ní stala krátce po 22. hodině na silnici I/47. „Řidič osobního vozidla Škoda Octavia jel po Olomoucké ulici směru na Ostravu a na úrovni čerpacích stanic, které se tam nacházejí, s největší pravděpodobností přehlédl skupinku chodců přecházejících z levé strany silnici mimo přechod pro chodce a dva z nich zachytil,“ uvedla mluvčí.

Třiadvacetiletý muž byl podle ní po nárazu odhozen do silničního příkopu a o tři roky mladší chodkyně zůstala zraněná ležet na odstavném pásu čerpací stanice. „Mladík na místě podlehl zraněním a dívka byla převezena do Fakultní nemocnice v Olomouci,“ konstatovala mluvčí.

Předchozí požití alkoholických nápojů bylo u řidiče vyloučeno dechovou zkouškou. U dívky byl test pozitivní. Policisté jí naměřili 0,46 promile alkoholu. Škoda byla vyčíslena na 150 000 korun.

„Okolnosti nehody budou v následujících dnech předmětem dalšího šetření. K ohledání místa byl přizván soudní znalec. V souvislosti s nehodou byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestné činy usmrcení z nedbalosti a těžké ublížení na zdraví z nedbalosti,“ dodala Zajícová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám