Hlavní obsah

Policie odložila případ pádu stropu, pod nímž zemřel 14letý chlapec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín
Aktualizováno

Policie odložila vyšetřování pádu stropu na dva chlapce ve věku 14 a 16 let na Hodonínsku. Mladší zemřel na místě, druhý utrpěl těžké zranění. Kriminalisté nezjistili žádné pochybení na straně likvidátora zaniklého zemědělského podniku ani trestní odpovědnost chlapců. Novinky o tom v úterý informoval mluvčí policie Petr Zámečník.

BEZ KOMENTÁŘE: Zřícený strop budovy na Hodonínsku zavalil dvě dětiVideo: HZS Jihomoravského kraje

 
Článek

„Policisté zjistili, že chlapci v objektu házeli úlomky cihel do obvodového zdiva. Po poškození meziokenního pilíře pak došlo k oslabení nosné zdi, pádu stropní konstrukce a zavalení obou chlapců,“ oznámil Zámečník.

Podle něj však byl objekt v havarijním stavu už před vstupem dětí. Znalec uvedl, že na stav budovy mělo vliv jak počasí, tak lidé, kteří tam chodili.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Hasiči a záchranáři v troskách zřícené budovy v Dubňanech

„Zeslabení stěn bylo již dlouhodobě takové, že mohlo dojít k destrukci stropu v podstatě kdykoliv. Z hlediska trestní odpovědnosti obou chlapců se tedy nepodařilo zjistit, že by některý z nich naplnil znaky některého trestného činu,“ konstatoval mluvčí policie.

Likvidátor zákon neporušil

Kriminalisté se však zabývali také odpovědností likvidátora zaniklého zemědělského podniku. Z vyšetřování vyplynulo, že likvidátor zákon neporušil.

„Likvidátor jednal ve věci za účelem likvidace společnosti, vypořádání majetku a vyrovnání dluhů případným věřitelům. Nezbývá, než konstatovat, že mezi jednáním likvidátora a následkem neexistuje příčinná souvislost z hlediska naplnění znaků skutkové podstaty trestného činu,“ vysvětlil Zámečník.

Kriminalisté v uplynulých dnech případ odložili.

Neštěstí se stalo vloni 6. října v Dubňanech, kdy se v budově pohybovaly tři děti. Následně se na dvě z nich zřítily zhruba deset metrů dlouhé, půl metru široké betonové bloky. Jeden hoch byl zraněn těžce, mladší chlapec pod troskami zemřel. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám