Hlavní obsah

Soud poslal do vazby muže obviněného z vraždy v Chomutově. Hájil se krajní nouzí

Chomutov

Okresní soud v Chomutově poslal v pondělí do vazby muže obviněného z víkendové vraždy Roma na zdejším sídlišti. Obává se, že by mohl ovlivňovat svědky. Informoval o tom dozorující státní zástupce Vladimír Jan. Sedmatřicetiletý muž zastřelil podle policie o tři roky mladšího Roma v noci na sobotu, střelbě předcházela hádka. Oběť také najížděla do zaparkovaných aut.

Místo činu v Chomutově a pietní akceVideo: Novinky

 
Článek

„Soud částečně vyhověl mému návrhu a vzal pana obviněného do vazby, neboť je obava, že bude ovlivňovat svědky," řekl Jan. Navrhoval i vazbu útěkovou, soud ji ale odmítl. „Ponechal jsem si lhůtu a případnou stížnost budu zvažovat," doplnil Jan.

Vazební zasedání trvalo dvě a půl hodiny, obviněný muž při vyšetřování spolupracuje. "Pan obviněný k věci vypovídal," dodal Jan. Muž se podle policejních zdrojů brání krajní nouzí.

Před chomutovským soudem postávala v době zasedání asi desítka příbuzných a známých oběti.

Hrozí mu 20 let

Incident se stal v sobotu v 03:00 v Jirkovské ulici. Obviněný muž podle dosavadního zjištění policie slyšel z ulice hluk. "Z okna panelového domu uviděl dodávku, jejíž řidič boural do zaparkovaných aut a vozidlem najížděl do osob, které stály před domem na chodníku," řekl už dříve policejní mluvčí Daniel Vítek.

Ihned poté vyšel s legálně drženou zbraní před dům a na auto, které v té chvíli projíždělo kolem něj, začal střílet. Řidiče dodávky zasáhlo několik střel a utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl. Střelec pak počkal na policii.

Rodina oběti oficiální informace odmítla. „Na nikoho nenajížděl. Nic takového jsem neviděla, to je lež. Měli zavolat policii a mělo se to v klidu vyřešit," řekla teta oběti. Obviněný muž je stíhán ve druhém odstavci trestního zákona. Za vraždu mu hrozí 12 až 20 let vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Muž zemřel po noční střelbě v Chomutově

V Chomutově se v noci z pátku na sobotu střílelo, na následky střelného poranění tam zemřel sedmatřicetiletý muž. Podezřelého, který střílel, policisté na...

Výběr článků

Načítám