Hlavní obsah

Řidič odtahového vozu v Praze zkolaboval a naboural tři auta

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Za volantem vozu odtahové služby zkolaboval v úterý odpoledne řidič v pražských Strašnicích. Život mu zachránili svědci a záchranáři, kteří ho převezli do nemocnice.

Foto: HZSP

Za volantem vozu odtahové služby zkolaboval řidič

Článek

Nehoda se stala na křižovatce ulic Dřevčická a Černokostelecká. Řidič odtahové služby naboural ze zatím neznámých příčin nejméně tři osobní auta před sebou, poté ještě vjel na tramvajový pás. Podle záchranářů ho s největší pravděpodobností postihly za volantem zdravotní problémy v podobě srdeční zástavy.

"Hasiči na místo vyjížděli krátce po 16. hodině. Jednu vážně zraněnou osobu pomáhali transportovat do vozidla záchranné služby, poté zasypali sorbentem uniklé provozní kapaliny," uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Provoz tramvají byl po dobu zásahu záchranářů zcela zastaven. Stále také automobilová doprava, a to v obou směrech.

Foto: HZSP

Nehoda zkomplikovala dopravu.

"U vážně zraněného muže byla svědky události zahájena telefonicky asistovaná neodkladná resuscitace. První posádka záchranářů byla na místě za minutu od přijetí oznámení. Po krátké chvíli se záchranářům podařilo u muže obnovit srdeční činnost. Ve vážném stavu byl převezen do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích," sdělila mluvčí záchranářů Jana Poštová s tím, že do nemocnice převezli záchranáři také dvě lehce zraněné ženy.

Podle záchranářů stály za nehodou s největší pravděpodobností zdravotní problémy řidiče, žádná zranění v souvislosti se samotnou nehodou totiž neutrpěl. "Srdeční zástava nebyla u pacienta vyvolána vlivem případných mechanických poranění, která by utrpěl při nehodě," doplnila Poštová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám