Hlavní obsah

Senior srazil autem sedmiletého chlapce, dítě zraněním podlehlo

Novinky, kčt, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlicko

Tragické následky měla nehoda, k níž došlo ve čtvrtek odpoledne na Domažlicku. Řidič Peugeotu 207, který jel z obce Loučim do Hluboké, před křižovatkou na Štefle přehlédl sedmiletého chlapce, jenž mu vběhl do cesty. Dítě převezl záchranářský vrtulník do nemocnice, tam však těžkým zraněním nakonec podlehlo.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle neoficiálních informací chlapec vystoupil na zastávce ze školního autobusu v obci Chodská Lhota a rozběhl se přes silnici směrem k bytovce. Z okna už ho vyhlížela jeho babička.

Pak došlo ke srážce. „Chlapec utrpěl velmi těžká zranění, se kterými byl vrtulníkem transportován do nemocnice v Plzni,” informovala mluvčí domažlické policie Dagmar Brožová s tím, že v nemocnici dítě na následky svých zranění zemřelo.

Osmasedmdesátiletý řidič tvrdí, že si zpočátku ani nevšiml, že dítě srazil. Zaregistroval prý jen náraz, proto po pár metrech zastavil a šel zjistit, co se stalo. Jel prý rychlostí nejvýš 40 km/h. Lékařské osvědčení o způsobilosti řízení měl podle policie platné.

Kriminalisté nyní podezřívají řidiče ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti. „Nedbalému řidiči hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na tři roky nebo zákaz řízení,” doplnila Brožová.

Reklama

Výběr článků

Načítám