Hlavní obsah

Mladík srazil 79letou paní s nákupem na zem a okradl ji. Zachytila ho kamera

Novinky, hlk
Praha

Policie pátrá po dvou mladících, kteří 4. května násilně okradli devětasedmdesátiletou seniorku, která se kolem osmé hodiny večerní vracela z nákupu. Přepadení zachytily kamery v Tádžické ulici na Praze 10. V úterý o tom informoval mluvčí policie Jan Daněk.

Přepadení seniorkyVideo: Policie ČR

 
Článek

Zatím neznámý pachatel se pokusil seniorce vytrhnout kabelku. V zápasu, který zachytil kamerový systém, srazil mladík bezbrannou ženu na zem a kabelku jí vytrhl z rukou. Poté se dal na útěk.

V souvislosti s tímto případem pátrá policie po dvou mladících. „Jeden z nich byl vyšší postavy ve věku okolo dvaadvaceti let. Na sobě měl světlemodré džíny a tmavou delší bundu s kapucí. Druhý mladík, který na seniorku zaútočil, byl ve věku mezi 14 až 18 lety, vysoký asi 160 cm, měl hubenou postavu, tmavé oči a snědou pleť. Na sobě měl tenkou světlemodrou šusťákovou bundu s kapucí s barevným vzorem a světlé kalhoty,“ popsal hledanou dvojici Daněk.

V případě potvrzení podezření ze spáchání trestného činu loupeže hrozí pachateli až 10 let za mřížemi. Policie žádá touto cestou veřejnost o pomoc s dopadením hledaných mladíků. „Jestliže některého z podezřelých na záběrech poznáváte, kontaktujte linku 158,“ dodal Daněk.

Reklama

Výběr článků

Načítám