Hlavní obsah

Na Mladoboleslavsku se převrátil autobus s dětmi, osm zraněných

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Záchranáři a hasiči zasahují na Mladoboleslavsku v úterý dopoledne u nehody autobusu, který vezl děti. Na místo přiletěl vrtulník a přijelo větší množství sanitek. Sedm dětí se zranilo lehce, učitelka středně těžce.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda autobusu s dětmiVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Nehoda se stala kolem deváté hodiny v obci Vlkava na silnici číslo 38. „Autobus, který vezl asi 40 dětí, se převrátil na bok. Nejvážněji byla zraněna učitelka,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Svoboda.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Převrácený autobus na Mladoboleslavsku

„Kvůli většímu počtu zraněných na místo vyjelo pět posádek sanitek a také vrtulník. Šest dětí utrpělo lehčí zranění, jako odřeniny a pohmožděniny. Po ošetření byly převezeny do nemocnice v Mladé Boleslavi a Kolíně. Středně těžké zranění utrpěla žena, která se poranila na hlavě. Vrtulník ji převezl do nemocnice v Praze,” uvedla mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Vzápětí doplnila, že záchranáři následně převzali do péče také jednu dívku s příznaky stresové reakce.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Při nehodě se zranilo osm lidí

Podle mluvčí nemocnice v Mladé Boleslavi Hany Kopalové jelo v autobusu 41 dětí. „Nezraněné děti jsou umístěny v tělocvičně v Újezdu. Záchranka do mladoboleslavské nemocnice převezla několik lehčích zranění,” uvedla Kopalová.

Podle mluvčí policie Lucie Novákové jsou příčiny nehody v šetření. „Policisté dosud neví, jak k nehodě došlo,” konstatovala Nováková.

Podle serveru dopravních informací autobus přepravoval děti ve věku 11 až 13 let. Silnice je uzavřena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám