Hlavní obsah

Cizinec s kradenou dodávkou neujel. Na útěku stavěl auta na pražské magistrále

– Praha
Novinky, ok, jap

Cizince s ukradenou dodávkou plnou nářadí z Rakouska dopadli ve středu po pronásledování pražští policisté. Muž se snažil ujet i s přívěsným vozíkem, když se mu to nepodařilo, utíkal přes frekventovanou magistrálu, a nakonec ho zastavily až výstřely.

BEZ KOMENTÁŘE: S dodávkou a strojem policistům neujelVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Čeští policisté dostali informaci o kradeném autě jedoucím směrem do Prahy od rakouských kolegů. Díky přeshraniční spolupráci dostali z ústředí v Mikulově popis dodávky, která byla ukradena několik hodin předtím a měla připojený vozík se strojem.

„Jedné z hlídek se následně podařilo auto dohledat v provozu a pokusili se řidiče zastavit. Ten však začal ujíždět a na ulici 5. května ho posléze kolony donutily sjet na čerpací stanici, kde zastavil a dal se na útěk přes šest pruhů frekventované silnice,“ řekl Novinkám mluvčí policie Tomáš Hulan.

Kam jel?

Podle něj si dokonce zastavil projíždějícího řidiče, kterého se snažil přinutit, aby z auta vystoupil. Šofér se však zamkl a naštvaný cizinec mu alespoň rozbil čelní sklo a pokračoval v útěku.

„Pronásledující policisté nakonec použili jako donucovací prostředek varovný výstřel. Muž byl zadržen a převezen na služebnu. Měl u sebe polské doklady, ale policisté nyní ověřují jejich pravost,“ konstatoval Hulan.

Muž je nyní podezřelý z krádeže auta, ve kterém bylo nářadí, a k vozu připojeného stroje. Podle Hulana se pronásledování obešlo bez nehody a zranění. Odcizené auto se vrátí majiteli. Kam měl muž s autem namířeno a další podrobnosti, policisté zjišťují.

Reklama

Výběr článků

Načítám