Hlavní obsah

Chtěla jsem ho postrašit, řekla u soudu žena, která bodla druha nožem do zad

Právo, Aleš Pelikán

Ani přivolaní záchranáři nedokázali už pomoci muži, kterého bodla jeho družka nožem do zad. Kvůli události, k níž došlo loni na podzim v Kadani, stanula v pondělí před Krajským soudem v Ústí nad Labem 49letá Marta Žigová. Ta se k činu přiznala a hrozí jí až 18 let vězení.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Marta Žigová před senátem Krajského soudu v Ústí nad Labem

Článek

Žigová měla s druhem řadu konfliktů, ten osudný se stal loni 21. října před jedenáctou hodinou večerní v Kadani ve čtvrtém patře domu v Chomutovské ulici.

Nejprve byla žena na oslavě u příbuzných, tam se prý rozčilila a také hodně pila, a tak ji odvedli domů. Doma se s druhem začali hádat, on jí prý dal ránu pod bradu.

„To mě rozčililo. Utíkala jsem do kuchyně, chtěla jsem ho něčím praštit,“ vypověděla Žigová.

V kuchyni našla ale jen nůž. Vrátila se do chodby bytu a muži čepel zabodla do zad. „Chtěla jsem ho postrašit, aby odešel, nechtěla jsem mu ublížit,“ řekla Žigová. Ta činu litovala a omluvila se také příbuzným muže.

Podle obžaloby byla rána, kterou žena druhovi zasadila, střední až velká. Kuchyňský nůž při ní pronikl až do laloku plíce a přeťal oběti plicní tepnu. Muž na místě zemřel.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Marta Žigová před senátem Krajského soudu v Ústí nad Labem

Po činu prý chtěla útočnice volat záchranku, nenašla ale telefon, a tak volala na chodbě domu. Policisté na místo vyrazili nejprve kvůli rušení nočního klidu. U vchodu do domu jim dveře otevřela Žigová. „Brečela, byla uslzená a jediné, co říkala, bylo: Já ho zabila,“ přečetl soud výpověď jednoho ze zasahujících policistů.

Policista prý vyběhl do bytu ve čtvrtém patře a za pootevřenými dveřmi našel na zemi muže v krvi. Zavolal záchranku a začal s masáží srdce. V té pokračovali i záchranáři, muže se ale oživit nepodařilo.

Žigová byla v minulosti sedmkrát soudně trestána. Soudní jednání bude pokračovat ve čtvrtek, kdy by již mohl padnout rozsudek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám