Hlavní obsah

Muž v Teplicích přepadl hernu a odcizil několik desítek tisíc. Chtěl do vězení

Novinky, luh
Teplice

Šestadvacetiletý muž v noci ze středy na čtvrtek přepadl obsluhu teplické herny, ze které si odnesl několik desítek tisíc korun a dva mobilní telefony. Poté, co ho policie ještě téže noci dopadla, své chování vysvětlil tím, že se chtěl dostat do vězení, aby měl večer kde spát. V pátek o tom informoval mluvčí policie Daniel Vítek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Muže, který v herně obsluhoval, chytil podle policie pachatel zezadu do „kravaty“. Následně po něm požadoval, aby mu vydal peníze z pokladny.

„Z té měl nakonec odcizit několik desítek tisíc, ke kterým si ještě přibral dva mobily, a z místa činu utekl,“ uvedl mluvčí.

Než ho policie na základě popisu obsluhy dopadla, stačil muž z odcizené hotovosti prohrát v automatech několik tisíc korun. Přitom na něj kriminalisté přišli ještě téže noci. Pár hodin před loupeží byl totiž vyslýchán na policejní služebně. Dostavil se tam s přiznáním, že v práci odcizil tržbu.

Během druhého výslechu zadržený policistům vysvětlil, proč se uchýlil ke krádežím. „Zadržený se šel večer udat z krádeže v práci, protože se domníval, že ho policie zavře a on bude mít kde spát. Když se tak nestalo, rozhodl se, že provede něco závažnějšího, a šel loupit do herny,“ řekl mluvčí.

„Z důvodné obavy, že by zoufalý muž mohl na svobodě dále pokračovat v trestné činnosti, poslal vyšetřovatel státnímu zástupci návrh k podání podnětu na vzetí obviněného do vazby,“ dodal Vítek.

Reklama

Výběr článků

Načítám