Hlavní obsah

V Praze žhář zapálil auto, plameny poničily další čtyři

Novinky, jap
Praha

Na pražském Opatově v noci na pátek hořelo osobní auto. Někdo ho s největší pravděpodobností zapálil. Plameny poničily další čtyři zaparkované vozy. Škoda se podle vyšetřovatele hasičů odhaduje na 300 tisíc korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár na Opatově poškodil pět zaparkovaných autVideo: Novinky

 
Článek

„Požár osobního automobilu likvidovala jednotka z Chodova necelou hodinu po půlnoci v ulici Nad Opatovem. Hasiči požár dostali pod kontrolu za čtyři minuty po příjezdu. Plamenným hořením a sálavým teplem byla poškozena další čtyři vedle zaparkovaná vozidla,” uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Fotografie zveřejněné na Twitteru

Vyšetřovatel hasičů odhadl, že požár způsobil škodu za celkem 300 tisíc korun. Vše nasvědčovalo tomu, že auto někdo úmyslně zapálil. Na místo se proto v pátek dopoledne sjeli kriminalisté i s policejním psovodem.

Speciálně vycvičený pes na vyhledávání akcelerantů hoření všechna auta ohledal a u jednoho z nich označil místo, kde byl požár pravděpodobně založen a kde zůstaly stopy po hořlavé látce.

Jak zjistil reportér Novinek na místě, auta byla zaparkována na běžném parkovišti před místní ubytovnou. Požár poškodil nebo zcela zničil dva renaulty, fabii, peugeot a alfu romeo.

Reklama

Výběr článků

Načítám