Hlavní obsah

Byt v Ostravě zachvátil požár, hasiči z domu evakuovali 46 lidí

Novinky, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Požár vypukl v pátek brzy ráno v jednom z bytů osmipodlažního domu v Ostravě. Čtyři jednotky hasičů evakuovaly 46 osob, celkem 18 lidí se nadýchalo kouře. Během hodiny se hasičům podařilo oheň uhasit, příčina vzniku požáru je v šetření. V pátek o tom informoval mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Foto: Tomáš Lach, HZS Moravskoslezského kraje

Požár v Ostravě si vyžádal evakuaci 46 osob.

Článek

Hasiči vyjeli do Varenské ulice v Ostravě krátce po půl třetí ráno. „Hasiči vyvedli z bytů, včetně hořícího, pomocí vyváděcích masek celkem 26 osob, dalších 20 osob bylo evakuováno a vyšlo ven podle jejich pokynů. K dispozici jim byl u domu velký hasičský evakuační autobus, kde dostali deky i teplé nápoje,” sdělil mluvčí.

Foto: Tomáš Lach, HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči pomocí vyváděcích parat masek evakuovali celkem 46 osob

Během požáru se 18 osob nadýchalo kouře a 14 z nich bylo převezeno do zdravotnických zařízení na vyšetření a kontrolu.

Foto: Tomáš Lach, HZS Moravskoslezského kraje

Požár v jednom z bytů osmipodlažního domu hasily čtyři jednotky hasičů

Požár v bytě 2 1 v prvním patře způsobil škodu v odhadu jednoho miliónu korun. „Plameny poškodily obývací pokoj bytu 2 1, balkón a část fasády, další škodu v celém bytě napáchal silný kouř a vlivem velkého žáru i prasklé etážové topení. Jeho voda vytopila hořící byt i byt pod ním,” dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám