Hlavní obsah

Muž v Kroměříži zaútočil na policistu elektrickým paralyzérem, pak utekl

– Kroměříž
Právo, jr

Ojedinělou formu útoku na policistu vyšetřují kriminalisté ve Zlínském kraji. Muž, kterého na útěku dostihl policista a snažil se ho spoutat, muže zákona ochromil elektrickým paralyzérem a utekl.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ se odehrál podle mluvčí v minulém týdnu v Kroměříži. „Hlídka zastavila při silniční kontrole osobní vozidlo Citroën. Probíhala kontrola, při které se jednatřicetiletý muž z Kroměříže sedící v autě vzadu choval nestandardně, nápadně si skrýval obličej, a proto ho policisté vyzvali, aby vystoupil z vozidla a prokázal svoji totožnost,“ popsala v úterý mluvčí policie Lenka Javorková.

Muž pak z auta rychle vyskočil a utíkal do ulic města. Jeden z policistů se vydal za ním, přičemž prchajícího opakovaně vyzýval, aby zastavil, ale muž nereagoval. Policista ale utíkajícího dohonil a zpacifikoval ho. „Při poutání však agresivní muž použil proti policistovi elektrický paralyzér, kterým ho zasáhl. Útočník potom využil krátkého ochromení policisty, ze zadržení se vysmekl a z místa utekl,“ řekla mluvčí.

Stíhaný recidivista

Policisté muže zadrželi v zahradní chatce v chatové oblasti v Kroměříži. „Kriminalisté mu o víkendu sdělili obvinění ze zločinu násilí proti úřední osobě, za který mu v případě prokázání viny hrozí až šestiletý trest odnětí svobody,“ sdělila Lenka Javorková.

Ukázalo se, že se jedná o provinilce s bohatou trestní minulostí. V rejstříku trestů má už více než deset záznamů, trestán byl především za majetkovou trestnou činnost. V době pátrání po uprchlém útočníkovi kriminalisté navíc zjistili, že na něj byl vydán Okresním soudem v Přerově příkaz k zatčení, protože se vyhýbá trestnímu řízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám