Hlavní obsah

Dva chlapci lezli v Táboře po vagónech, zasáhl je elektrický proud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor

Dva nezletilí chlapci lezli v sobotu večer po vagónech na nádraží v Táboře a popálil je elektrický proud. Jeden z chlapců utrpěl vážné popáleniny a byl převezen vrtulníkem na popáleninové centrum nemocnice v Praze.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Chlapci se pohybovali v areálu táborského nádraží v Hošťálkově ulici, zasáhl je elektrický proud z drátů vysokého napětí. "Dva kluci lezli po vagonech a zasáhl je proud z trakčního vedení," řekl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Záchranáři vyjeli k případu v 18:15. Na místě oba nezletilé chlapce ošetřili. "Ten s lehčím zraněním byl převezen do táborské nemocnice, utrpěl popáleniny především v oblasti hlavy, které byly zjevné na povrchu. Druhý chlapec utrpěl těžké popáleniny, musel být napojen na umělou plicní ventilaci a byl letecky transportován na Královské Vinohrady na popáleninovou kliniku ve velmi závažném stavu," sdělila mluvčí záchranářů Petra Kafková.

Fakultní nemocnice Královské Vinohrady se ke stavu chlapce nevyjádřila. "Mám tady zrovna před sebou rodiče, domluvili jsme se, že informace sdělovat nebudeme, takže informace nepodám," řekl Robert Zajíček, přednosta kliniky popáleninové medicíny.

Podle mluvčí jihočeských záchranářů Kafkové se tyto úrazy stávají většinou kvůli tomu, že děti lezou po vagónech. "Dojde k elektrickému oblouku a bývají z toho tyto ošklivé popáleniny," uvedla mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám