Hlavní obsah

Dva muži nepřežili zával zeminy na Benešovsku

– Benešov • Aktualizováno
Novinky, ok, jap

Dva muži zemřeli ve čtvrtek u Čerčan ve Středočeském kraji poté, co je na stavbě zavalila zemina. Tělo jednoho z mrtvých bylo vyproštěno kolem 17.30, druhého mrtvého hasiči dostali ze závalu o necelé dvě hodiny později.

BEZ KOMENTÁŘE: Pod zeminou na Benešovsku zemřeli dva mužiVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Událost se stala kolem desáté hodiny dopoledne v obci Přestavlky u Čerčan, kde se sesunul svah na stavbě. Mluvčí policie Jakub Vinčálek následně uvedl, že oba muži na místě zemřeli.

„Záchranáři již nemohli pomoci, muži utrpěli vážná zranění a lékař konstatoval smrt,” potvrdila mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Foto: HZS Středočeského kraje

Muži při opravě domu zavalila zemina

Podle informací Novinek otec se synem pracovali na statku, kde instalovali hydroizolaci kolem domu, když je zemina zavalila.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Zemina zasypala dělníky na stavbě u domu

Z Prahy vyjel na místo speciální USAR tým. „Bude stabilizovat svah a potom se budou vyprošťovat těla,” řekl Novinkám mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda.

Foto: Mapy.cz

Přestavlky u Čerčan

USAR tým je specializovaný na vyhledání, vyproštění a prvotní ošetření osob uvězněných v sutinách objektů zřícených následkem přírodních katastrof, nehod či úmyslného jednání. K vyhledávání používá psy nebo speciální techniku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám