Hlavní obsah

Strážníci jeli řešit rušení nočního klidu, místo toho zabránili znásilnění

Novinky, jap
Praha

K rušení nočního klidu byli v noci na pondělí voláni pražští strážníci do Železné ulice v centru metropole, kde se podle oznámení měl hlasitě hádat muž se ženou. Místo toho ale narazili na cizince, který se pokusil znásilnit turistku.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Ve chvíli, kdy autohlídka vjela do Kamzíkovy ulice, zaslechla ženský křik. Hned nato si všimla muže, který vyběhl z místa částečně zakrytého zaparkovaným vozidlem. Muž si při běhu zapínal kalhoty. Dva strážníci se za ním ihned rozeběhli a v Havelské ulici ho za pomoci hmatů a chvatů zadrželi," řekla Novinkám mluvčí pražské městské policie Irena Seifertová.

Za zaparkovaným autem pak další strážník nalezl plačící cizinku, která neustále anglicky opakovala, že ona nechtěla. Podle všeho dorazili strážníci na místo na poslední chvíli, muž totiž nestihl svůj čin dokonat.

Pokusil se ženu znásilnit a ještě ji okradl

"Všechny okolnosti nasvědčovaly tomu, že zde mohlo dojít ke znásilnění. Strážníci muže, kterého zadrželi, omezili na osobní svobodě pro podezření z trestného činu," doplnila Seifertová.

U muže navíc strážníci našli ukradený mobil, patřící přítomné ženě. Celou věc si na místě převzali kriminalisté. Žena skončila v péči záchranářů. "Dvaatřicetiletého cizince kriminalisté obvinili z trestných činů znásilnění, výtržnictví a krádeže," sdělila policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Kriminalisté požádali státního zástupce o návrh na uvalení vazby, o kterém bude následně rozhodovat soud.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám