Hlavní obsah

Roztržitá seniorka jela několik kilometrů na dálnici v protisměru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až když na začala auta v protisměru blikat a troubit, všimla si řidička, že jede na dálnici D4 na Příbramsku v protisměru. Ujela tak několik kilometrů, než se jí podařilo otočit se do správného směru. O události v pátek informovali středočeští policisté. Osmašedesátileté ženě hrozí vysoká pokuta a zákaz řízení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K události došlo tento týden ve středu v nočních hodinách. Na podivnou jízdu stříbrného osobního vozu, který se pohyboval po dálnici D4 ve směru na Prahu v protisměru, upozornilo policisty hned několik řidičů.

„Ke vzletu byl připraven již i vrtulník, ale nakonec byl odvolán, protože policisté z obvodního oddělení Dobříš daný automobil zaregistrovali a posléze zastavili. Řídila jej osmašedesátiletá motoristka,“ popsala policejní mluvčí Monika Schindlová.

Při silniční kontrole byla prý žena velmi rozrušená.

„Uvedla, že najela na dálnici někde u obce Obořiště. Až poté, co ji začala protijedoucí auta problikávat a troubit na ni, si povšimla, že je ve špatném směru jízdy. Zapnula proto výstražná světla a pokračovala ještě asi čtyři kilometry na čerpací stanici, kde se otočila do správného směru,“ doplnila Schindlová.

Žena se bude zpovídat z přestupku. Podle policistů jí hrozí pokuta až 10 tisíc korun a také zákaz řízení až na rok.

Reklama

Výběr článků

Načítám