Hlavní obsah

BMW s diplomatickou značkou srazilo v Praze dítě, za volantem seděl opilý muž

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ve Vrchlického ulici v Praze 5 srazilo v úterý odpoledne osobní vozidlo BMW s diplomatickou značkou dítě. Malý chlapec skončil v nemocnici, v dechu řidiče zjistili policisté po nehodě přítomnost alkoholu.

BEZ KOMENTÁŘE: BMW srazilo v Košířích dítě. Archivní videoVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala poblíž křižovatky ulic Vrchlického a Jinonická. Řidič vozidla s diplomatickou registrační značkou srazil chlapce v jízdním pruhu vyhrazeném pro autobusy a vozidla taxislužby, a to mimo přechod pro chodce. Vůz má podle prvotních informací patřit vietnamskému velvyslanectví.

„Dopravní policisté vyšetřují nehodu osobního vozidla a chodce, respektive dítěte, přičemž u řidiče zjistili policisté dechovou zkouškou přítomnost alkoholu na úrovni přestupku, tedy do jednoho promile,” řekl Novinkám policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Desetiletý chlapec utrpěl při nehodě zranění, se kterým musel být převezen do nemocnice.

„Na místo nehody nás přivolal náhodný svědek. Po celou dobu velmi ochotně komunikoval s operátorkou a dítěti poskytoval díky telefonické asistenci první pomoc. Naše posádky následně dítě převezly do motolské nemocnice se zraněním hlavy a dolní končetiny. Po celou dobu byl chlapec při vědomí,” sdělila mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Nehodou se i nadále zabývají policisté. Zatím není jasné, zda byl řidič diplomatem, nebo jen zaměstnancem vietnamské ambasády.

Reklama

Výběr článků

Načítám