Hlavní obsah

Lupič přepadl v pražské Michli herce Pavla Šimčíka

– Praha

Pražští policisté pátrají po lupiči, který v polovině března přepadl na zastávce muže a oloupil ho o peněženku. V pondělí o tom informoval mluvčí policie Jan Daněk. Podle serveru blesk.cz byl napadeným herec Pavel Šimčík.

BEZ KOMENTÁŘE: Podezřelý z přepadení herce ŠimčíkaVideo: Policie ČR

 
Článek

Přepadení se stalo 9. března u zastávky Pod Dálnicí v Michelské ulici v ranních hodinách.

„Zatím neznámý pachatel přistoupil k poškozenému, který šel po ulici, povalil ho na zem a z kapsy mu odcizil peněženku s doklady a platební kartou. Výše škody byla vyčíslena na téměř 4 tisíce korun,“ konstatoval Daněk.

„Vracel jsem se z dotočné. Vystoupili jsme z autobusu a nějaký chlap mě srazil k zemi a sápal se po kapse, kde jsem měl peněženku. Pak jsme se o ni přetahovali. Nakonec mi ji vzal,” řekl Blesku Šimčík.

Kriminalisté zajistili několik kamerových záznamů, kde je zachycen podezřelý, a také video muže, jenž platil odcizenou kartou na hlavním nádraží.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž platil odcizenou kartouVideo: Policie ČR

Útočník je podle policie snědé pleti, ve věku kolem 45 let, vysoký 160 až 170 cm, má silnější postavu a oblečen byl do černé bundy se světlým pruhem a černých kalhot.

Foto: Profimedia.cz

Herec Pavel Šimčík

„Jestliže některého z mužů poznáváte, kontaktujte linku 158. Za trestný čin loupež hrozí v případě dopadení a odsouzení trest odnětí svobody až na deset let,“ uzavřel Daněk.

Devětatřicetiletý Pavel Šimčík je divadelní, televizní a filmový herec, člen Dejvického divadla. Diváci ho mohli vidět například v Kriminálce Anděl, Vinařích, Románu pro ženy nebo v Boleru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám