Hlavní obsah

Pražská policie pátrá po nálezci peněženky s 200 tisíci

Novinky, hlk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražští policisté pátrají po muži, který 23. února našel v nákupním centru peněženku s 200 tisíci korun. Informoval o tom v úterý mluvčí policie Jan Rybanský.

Krádež peněženky s 200 tisíci Video: Policie ČR

 
Článek

Celou událost zachytily bezpečnostní kamery. Ze záběrů je patrné, že majiteli vypadla peněženka poté, co se zvedl z lavičky a odešel telefonovat. „Toho si všiml muž sedící opodál, peněženku zvedl a začal se rozhlížet, jako by hledal toho, komu ji vrátit,” popsal událost mluvčí policie Jan Rybanský.

Foto: Policie ČR, Policie ČR

Nálezce peněženky

K nálezci se za okamžik připojila neznámá žena, dala se s ním do řeči a po chvíli spolu oba odešli, přičemž cestou minuli stále ještě telefonujícího majitele peněženky.

Foto: Policie ČR, Policie ČR

Žena doprovázející nálezce

Nálezce peněženky ani ženu, která se k němu poté připojila, se dosud nepodařilo identifikovat. Proto se policie obrací na širokou veřejnost s žádostí o pomoc. „Jestliže někoho z uvedené dvojice poznáváte, nebo víte, o koho se jedná, kontaktujte bezplatnou tísňovou linku 158,” požádal veřejnost mluvčí policie Jan Rybanský.

Trestný čin zatajení věci může být potrestán až jedním rokem odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám