Hlavní obsah

Recidivista se přiznal k vraždě barmanky z Konírny

Novinky, Milan Koukal
PRAHA

Kriminalisté dopadli pachatele pondělní vraždy 26leté barmanky z vinárny Konírna v Anenské ulici v centru Prahy. Pět hodin po činu zadrželi 36letého recidivistu Františka S., který se přiznal, že ženu ubodal, když ho přistihla, jak krade peníze.

Článek

Podle mluvčí pražské policie Ivy Knolové žena pustila vraha do vinárny sama před otvírací dobou, tedy před polednem. Policistům bylo jasné, že se museli znát.

"Vytipovali okruh podezřelých, do kterého zahrnuli zaměstnance podniku, známé zavražděné a pracovníky údržby. Po prověření jejich alibi v sítu uvízl František S., který navíc odpovídal popisu muže, kterého po činu viděli svědci," uvedla Knolová.

Problémy se zákonem

František S. po zadržení nijak nezapíral a k vraždě se přiznal. Kriminalisté u něj dokonce objevili necelých sedm tisíc korun, tedy téměř celou částku ukradenou ve vinárně.

Ukázalo se, že je po něm vyhlášeno celostátní pátrání kvůli krádeži a že v minulosti byl několikrát trestán za majetkovou trestnou činnost.

Vymyšlená oprava

Vyšetřovatelům řekl, že před časem ve vinárně prováděl údržbářské práce. Vzpomněl si na to, protože potřeboval zaplatit dluhy lidem, kteří mu vyhrožovali. Do podniku se vloudil pod záminkou opravy, kterou si vymyslel.

"Chtěl využít nepozornosti ženy a peníze odcizit. Barmanka však jeho úmysl odhalila, proto ji několikrát bodl kuchyňským nožem. Když se zhroutila na zem, popadl příruční pokladnu a z místa činu uprchl," dodala Knolová.

Policejní rada jej včera obvinil z vraždy, za což mu hrozí až 15 let vězení nebo výjimečný trest.

Reklama

Související články

V Konírně neznámý muž zavraždil barmanku

V restauraci Konírna v Anenské ulici v centru Prahy byla v pondělí kolem poledne zavražděna 26letá barmanka. Neznámý asi 45letý muž, který na útěku ztratil...

Výběr článků

Načítám