Hlavní obsah

Řidič BMW ujížděl až na Slovensko, zastavil ho náraz do policejního auta

– Hodonín/Kúty
Právo, miv

Stíhací jízdu na území dvou zemí absolvovali v noci na pondělí hodonínští policisté. V hlavní roli byl čtyřiatřicetiletý muž s platným zákazem řízení. Přesto sedl za volant a ujížděl policejní hlídce. Pronásledování skončilo až nehodou.

Foto: Policie ČR , Právo

Honičku s BMW ukončil náraz do vozu slovenských policistů.

Článek

„V neděli před dvaadvacátou hodinou si hodonínští policisté všimli čtyřiatřicetiletého řidiče osobního vozidla BMW, o kterém vědí, že je uživatel drog a má vydaný dvouletý zákaz řízení motorových vozidel. Vozidlo se tedy snažili zastavit a situaci vyřešit,“ uvedl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Na majáky ale muž reagoval sešlápnutím plynu a ujížděl z ulic Hodonína k silnici I/55 směrem do Sudoměřic. Policisté počítali s možností, že by chtěl ujet na Slovensko, a informovali i slovenské kolegy.

Foto: Mapy.cz

Kúty

Předpoklad se naplnil a hodonínská hlídka dál stíhala prchajícího. Honička skončila až u města Kúty, kde BMW narazilo do zátarasu z policejního vozu slovenských kolegů.

„Kromě zákazu řízení mu nyní v ČR přibude trestní stíhání za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a pravděpodobně bude také za protiprávní jednání stíhán i na území Slovenské republiky,“ uzavřel Zámečník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám