Hlavní obsah

Řidič nastavoval klimatizaci a náklaďákem prolomil závory na přejezdu

Brno

Dva případy řidičů, kteří vjeli na železniční přejezd v době, kdy neměli, řeší policisté na jihu Moravy. V obou případech řidiči nákladních aut ulomili závory, které se začaly spouštět. Naštěstí tentokrát nedošlo k ohrožení vlaku a vznikla jen škoda na zařízení.

BEZ KOMENTÁŘE: Dodávka urazila závoryVideo: Policie ČR

 
Článek

Prvním případem se policie zabývá od prosince, kdy šofér projížděl Kaštanovou ulicí v Brně a podle svých slov nastavoval klimatizaci a nevšiml si přejezdu.

Foto: Policie ČR

Poničené auto, které ulomilo závory v Brně

„Zvonek řidič uslyšel až v době, kdy už bylo pozdě. Naštěstí nezazmatkoval a kolej opustil i za cenu ulomení spouštějících se závor. Vlak tak po půl minutě projel místem bez problémů,“ řekl mluvčí policie Pavel Šváb.

Foto: Policie ČR

Poničené závory v Brně

Podle něj se k incidentu řidič postavil čelem a nic nezapíral, situaci navíc nahrála kamera. Škoda byla vyčíslena na 70 tisíc korun a muž je podezřelý z poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti, za což mu hrozí až rok pobytu za mřížemi.

Rozrazil závory a ujel

Druhý případ se odehrál v pondělí na přejezdu v Moravském Písku. „Řidič nákladního vozidla s připojeným návěsem vjel na železniční přejezd v době, kdy závory byly nahoře, ale byla dávána výstraha červenými světly. Tuto signalizaci řidič buď přehlédl, nebo nerespektoval, a vjel na přejezd,“ sdělil mluvčí policie Petr Zámečník.

Foto: Policie ČR

Řidič kamiónu prorazil závory v Moravském Písku

V tu chvíli se však závory začaly spouštět. Aby tam řidič nezůstal uvězněný, rozhodl se je prorazit. Na moment pak zastavil za přejezdem, zkontroloval podle Zámečníka situaci a odjel. Policisté ho následně našli, na rozdíl od předchozího případu se ale šofér k situaci příliš nehlásil.

„Policisté nyní hledají svědky této události, kteří by mohli popsat situaci na místě, a to za jakých okolností řidič na přejezd vjel. Ozvat se nám můžete na telefon 974 633 260 nebo přímo na linku 158,“ konstatoval Zámečník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám