Hlavní obsah

Ve Špindlerově Mlýně se srazili lyžaři, muže resuscitovala poblíž lyžující lékařka

Novinky, luh
Špindlerův Mlýn

Pondělní srážka mladé ženy a padesátiletého muže na sjezdovce ve Špindlerově Mlýně byla natolik tvrdá, že oba následně upadli do bezvědomí. Zranění muže si dokonce vyžádalo zahájení resuscitace provedené lékařkou, která náhodou lyžovala na stejné sjezdovce. Informoval o tom mluvčí královéhradeckých záchranářů Ivo Novák.

Foto: Barbora Zpěváčková, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K nehodě došlo v pondělí dopoledne na červené sjezdovce areálu Svatý Petr ve Špindlerově Mlýně. Střetli se zde pětadvacetiletá žena s padesátiletým mužem. „Oba lyžaře od závažnějších následků zřejmě zachránila ochranná přilba, kterou oba měli v době srážky nasazenou,” řekl Novák.

Zraněného muže dokonce musela resuscitovat lékařka, která náhodou lyžovala na stejné sjezdovce. Svědci nehody krátce před příjezdem záchranných služeb převezli oba zraněné na dostupnější místo u dojezdu sjezdovek.

„Na místo okamžitě vyjela lékařská posádka záchranné služby z Vrchlabí a spolu s ní vrtulník letecké záchranné služby ze základny v Hradci Králové. Operátoři zároveň aktivovali záchranáře Horské služby. Ti byli na místě během několika minut a převzali od svědků poskytování první pomoci oběma zraněným,” řekl Novák.

Životní funkce obou lyžařů byly v době příjezdu záchranných služeb již stabilní. Zasahující lékaři u obou zraněných diagnostikovali otřes mozku, u muže bylo navíc podezření na poranění hrudníku.

„Po poskytnutí nezbytné péče byl proto muž letecky transportován do traumacentra v královéhradecké nemocnici. Ženu po ošetření převezla sanitka na chirurgickou ambulanci do Vrchlabí,” dodal Novák.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám