Hlavní obsah

Zraněného paraglidistu zachraňovali zdravotníci z Čech i polského Walbrzychu

– Žďárky (Náchodsko)
Právo,

Krátce před nedělní 14. hodinou přijali zdravotničtí záchranáři informaci o havárii paraglidisty (32) v blízkosti obce Žďárky na Náchodsku. Podle volajícího se muž nacházel v blízkosti lesa, směrem k hranicím s Polskem.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Díky duchapřítomnosti druhého paraglidisty, který aktivoval tísňovou linku 155 pomocí mobilní aplikace Záchranka, byl zraněný muž rychle a přesně lokalizován. Paraglidista, který utrpěl závažnější poranění a se svědky události trvale komunikoval, se nacházel několik desítek metrů na území Polska,“ uvedl mluvčí královéhradecké krajské záchranky Ivo Novák.

Na místo se z Náchoda ihned vypravila posádka záchranářů s lékařem. Ale nejen oni. Na pomoc vyrazili i záchranáři z polského Walbrzychu.

„Díky přeshraniční spolupráci záchranářů z obou států mohla být zraněnému poskytnuta rychlá a komplexní přednemocniční péče. Dvaatřicetiletý muž byl po stabilizaci zdravotního stavu převezen do traumacentra Fakultní nemocnice v Hradci Králové, mimo jiné s podezřením na poranění zad a pánve,“ dodal Novák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám